.

Omgeving

 

 

Hippisch Centrum Nootdorp heeft een unieke uitrijgelegenheid en is direct gelegen aan de Dobbeplas. Vanuit de Dobbeplas kun je alle kanten op en liggen er prima ruiterpaden om zelfs helemaal bij het strand uit te komen hieronder staan enkele plekken die je tegenkomt.

 

 

 

 

 

Dobbeplas

 

Het natuur- en recreatiegebied Dobbeplas is een prima uitvalsbasis voor een lekker dagje  paardrijden, fietsen, wandelen  of gewoon luieren langs de waterkant.

Naast de diverse recreatiemogelijkheden in de Dobbeplas is er in de omliggende gebieden ook veel te doen. Dobbeplas is namelijk een onderdeel van Buytenhout: een regiopark dat verder bestaat uit de gebieden De Balij, Bieslandse Bos, Delftse Hout, Buytenpark en Westerpark. Om deze gebieden in onderlinge  te ontwikkelen werken de betrokken partijen samen: gemeenten Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Delft, Staatsbosbeheer en Natuur- en Recreatieschap Dobbeplas.

 

Vanuit de Dobbeplas kun je door het Bieslandse bos zo doorsteken naar de Delftse Hout.

 


Delftse Hout:

In de Delftse Hout, aan de noordrand van Delft, ligt 400 hectare groen. Het is een prachtig recreatie- en natuurgebied met een zeer goed onderhouden ruiterpad. Dankzij de talrijke recreatiemogelijkheden in het groengebied is de Delftse Hout ideaal voor een uitje. Een speeltuin met water in de hoofdrol? Een verrassende tentoonstelling over de dieren die er leven? 't Is er allemaal.

Bieslandse Polder

Ten zuiden van de Grote Plas ligt de Bieslandse polder, dat beheerd wordt door 'Boeren voor natuur'. Lage polderplekken zijn in de jaren 90 teruggegeven aan de natuur. Nu leven hier allerlei soorten watervogels. De lepelaar bijvoorbeeld zoekt hier naar stekelbaarsjes. Eind 2009 zijn er natuurvriendelijke oevers aangelegd en een slikgebied langs het Virulypad. Ook achter IKEA is water gegraven en in 2010 is er een grondwal een bunker aangelegd voor vleermuizen. Verder is het de bedoeling dat in de Bieslandse bovenpolder tarwe verbouwd wordt.

Als je richting het noordoosten de Dobbeplas verlaat kom je uit in Het Balijbos:

In het westen van de Balij wordt het bos steeds natuurlijker. Dit is goed te zien in het Natuurbos. Zoals de naam al zegt, gaat de natuur hier haar eigen gang. Midden in het Natuurbos ligt een ruig, open gedeelte dat wordt begraasd door Gallowayrunderen.

De Balij:

 

De Balij en het Bieslandse bos vormen samen met het Delftse Hout, de Dobbeplas, het Westerpark en het Buytenpark, het gebied Buytenhout, een gestaag groeiend stukje ‘groene long’ tussen Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Delft. Recreatie heeft een belangrijke plaats, er is voor ieder wat wils. 

Bezoekadres

Hippisch Centrum Nootdorp
Oudeweg 62
2631PB Nootdorp
(015)310 81 93